Kangasalan Englanninkielinen Leikkikoulu
Pikonlinnantie 240, 1.krs.
36280
PIKONLINNA
040 366 3241
leikkikoulu@enkku.fi
www.enkku.fi

TOIMINTA JA RYHMÄT

Enkku on pieni varhaiskasvatusyksikkö, jossa kaikki tunnemme toisemme hyvin ja voimme joustavasti mukauttaa toimintaamme esim. sääilmiöiden, lasten keskuudessa syntyvien ideoiden tai ympäristömme ajankohtaisten tapahtumien johdosta. Toimimme paljon pienryhmissä ja esioppilaat esimerkiksi päivittäin ihan omana joukkonaan. Kuitenkin meillä pienemmät saavat myös oppia isommiltaan ja esim. sisarusten ei tarvitse koko päivää viettää erillään toisistaan.
Toimintamme noudattaa Kangasalan kunnan varhaiskasvatussuunnitelmaa ja sen lisäksi omana erityispiirteenämme on lasten tutustuttaminen englanninkieleen mm. päivittäisten englanninkielisten leikki- ja laulutuokioiden avulla. Myös luonto- ja ympäristökasvatus on Enkussa tärkeällä sijalla.  Käymme Mörrikoulua, ulkoilemme metsämaastossa ja teemme paljon pikkuretkiä lähiympäristöön.

Leikkikoulua voi käydä kahtena, kolmena tai viitenä päivänä viikossa.

Enkku on avoinna klo 7.00-17.00
Esiopetusta annetaan Kangasalan koulujen työpäivinä, klo 9.00-13.00.

Tuttavia maailmalta
Kielenopetuksen luontevana kylkiäisenä painotamme myös kansainvälisyyskasvatusta. Olemme mukana Euroopan Unionin Vapaaehtoistyöohjelmassa  ja otamme vuosittain vastaan nuoria eurooppalaisia vapaaehtoistyöntekijöitä.
Lisätietoja ohjelmasta Opetushallituksen verkkosivulta.

Enkussa tuemme sosiaalista kehitystä ja tunnetaitojen oppimista Askeleittain-opetusohjelman avulla.

Suomen Ladun Metsämörritoiminnassa tutustumme lähiluontoomme.